RX Lites

Cooper Tire Europe was al een wereldwijde speler in de rallycross-bandensector, maar heeft nu haar betrokkenheid bij de sport uitgebreid en zal de exclusieve bandenleverancier zijn voor de RX Lites-serie.

RX Lites is een streng gereguleerd eenheidsklassekampioenschap dat ontworpen is om een betaalbaar platform te bieden aan opkomende jonge rallycoureurs.

De 2015-serie bestaat uit acht rondes, waarbij ieder evenement deel uitmaakt van de kalender van het FiA Wereldkampioenschap Rally.

Rallycross is één van de spannendste motorsporten om naar te kijken en ook één van de meest technisch uitdagende als het aankomt op bandenlevering, aangezien de banden bestand moeten zijn tegen extreme omstandigheden op afwisselende ondergrond. 

RX Lites zet jonge coureurs nek-aan-nek in dezelfde auto's, waardoor het aankomt op rijtalent. De auto's zijn speciaal geprepareerde OMSE Lites-voertuigen, met 2,4-liter-motoren die 310 pk leveren. Ze hebben vierwielaandrijving met een sequentiële versnellingsbak, waardoor jonge coureurs zich perfect kunnen voorbereiden op een carrière in de rallycross. 

 

Het RX Lites-kampioenschap is een talentenjacht begonnen om meer talent in de rallycross te krijgen. Aanmeldingen die worden geselecteerd nemen deel aan een shoot-out-achtige testrit op het Lydden Hill-circuit op 21 mei, vlak voor de Britse ronde van het kampioenschap op 22 t/m 24 mei.

Voor meer informatie over RX Lites, ga naar: www.rxlites.com