ProMazda

Het Pro Mazda Championship Presented by Cooper Tires ging in 2013 als nieuwe competitie van start, ter vervanging van het Star Mazda Championship dat in 2012 na 22 jaar voor het laatst werd gehouden. De competitie is goedgekeurd door IndyCar en is in handen en in beheer van Andersen Promotions. Het is de tweede officiële stap op het laddersysteem voor de Mazda Road to Indy en de kampioen van de competitie kreeg een beurs van Mazda om het jaar erna door te gaan naar de Indy Lights-competitie.

Het is een belangrijk niveau in de Mazda Road to Indy, dat het gat tussen het USF2000 Championship en de Indy Lights moet overbruggen. Coureurs die bij Star Mazda zijn begonnen, zijn onder meer Marco Andretti, James Hinchcliffe, Raphael Matos en Graham Rahal uit de IZOD IndyCar Series en rijzende sterren zoals Conor Daly, Zach Veach en Matthew Brabham.

Cooper levert zowel slicks als regenbanden voor deelnemers aan de competitie. Per auto kunnen voor elk evenement drie bandensets worden aangeschaft en op officiële testdagen zijn tot vier bandensets per auto beschikbaar. Cooper biedt een montageservice langs het circuit en technische ondersteuning voor de banden tijdens elke race en officiële test.

Bovendien krijgt elke coureur die aan het begin van elke race op poleposition staat een cheque van 500 dollar van Cooper Tire.

Bij deze competitie worden diverse wedstrijden op de weg, op straatcircuits en op officiële ovale circuits georganiseerd, zodat jonge coureurs ervaring opdoen op deze drie soorten circuits.

Ga voor meer informatie over het Pro Mazda Championship naar www.starmazda.com.